Hike


Troppen godt på vej i Jægerspris skov.

Troppen godt på vej i Jægerspris skov.

Mandag var det tid til at tage på hike – troppen havde besluttet at tage den lange tur, der var på ca. 50 km. Ruten gik fra lejrpladsen til Sølager, med færge til Kulhuse.  Derfra gik ruten forbi Danmarks ældste levende væsen – Kongeegen – til Jægerspris og videre til Frederikssund. Overnatningen foregik nord for Frederikssund på Ingeborg, en FDF-lejr, der ligger lige ud til Roskilde fjord.

Det var så varmt, at mange af spejderne bare lagde sig på terassen, og nød udsigten over fjorden.

Det var så varmt, at mange af spejderne bare lagde sig på terassen, og nød udsigten over fjorden.

En post krævede, at man besøgte de lokale - og de havde en lille overraskelse at byde på.

En post krævede, at man besøgte de lokale – og de havde en lille overraskelse at byde på.

Imens vandrede lejrens ulve og bævere på stranden mellem Frederiksværk og Frederikssund. Undervejs var der poster, der skulle klares for at samle det perfekte vikingeskibskortspil. Her skulle der bl.a. laves muslingesuppe af  fund fra fjorden og bades for at finde flaskeposter. Og i modsætning til tropspejderne blev ulve og bævere hentet hjem til lejren.

Tirsdag gik det hjemad for tropspejderne, og trods den voldsomme hede kom alle hjem med godt humør. En rigtig hike skal jo give ømme ben, og lidt vabler 🙂