Julehilsen 2020


Corona mig her og corona mig der. Vi må også på Klausdal erkende, at corona-restriktionerne har haft stor indflydelse på efteråret 2020.

Men som gruppeleder vil jeg her gerne takke ledere, rovere, spejdere, ulve og familiespejdere for at være meget fleksible. Sammen har vi nærmest nået 100% af de planlagte aktiviteter, selv om der skulle sprittes af, og dem over 12 år de sidste par måneder har skulle bære mundbind indendørs.

Loppemarkedet har desværre været kuldsejlet det meste af 2020. Som det ser ud nu tjener vi ”kun” 10% af hvad vi fik ud af loppemarked i 2019. Der gør at vores grupperåd (bestyrelse) skal se med lidt mere alvorlige øjne på vores regnskaber. Hvis ikke indtægterne for loppemarked stiger i 2021, vil vi være nød til at prioritere lidt hårdere på den økonomiske front.

Men igen tak til alle, der har bidraget til møder, turer, arbejdsdag og de få loppemarkeder vi fik afholdt. Sammen viser det en godt fællesskab og en interesse i Klausdal spejdercenter.

Vi fik afviklet 2 sommerlejre i år. Men slet ikke som vi havde ønsket det. Spejderne skulle have været på et spejdercenter på en svensk skærgårdsø nord for Stockholm. Det blev til 5 dage på Djursland i stedet. Men selvfølgelig med mange gode oplevelser og aktiviteter. Ulvene skulle have været på en uges centerlejr på Næsby spejdercenter. Det blev konverteret til 5 dage på Klausdal. Men igen masser af oplevelser og aktivitet.

Men vi skal ikke glemme det ugentlige møde. Hver eneste uge er der et godt og veltilrettelagt møde for ulvene (onsdag) og for spejderne (mandag). Familiespejderne mødes en gang om måneden. Møderne er basis for spejderarbejdet, vi laver på Klausdal.

Foråret for 2021 er allerede planlagt. Familiespejderlederne, ulveledere, spejderledere og roverledere, har brugt timer på at få planlagt et super spændende spejderforår 2021 på Klausdal. Du kan læse om programmerne i dette blad. Mød op til møderne, det bliver garanteret sjovt. Hvis du gerne vil dele oplevelsen med endnu flere af dine kammerater, så tag endelig nogle af dem med til møderne. De er meget velkomne hos os. Vi håber ikke corona endnu engang stikker en kæp i hjulet.

Den første større aktivitet efter nytår bliver vores gruppeweekend i februar måned. Hvis de restriktioner vi kender i dag også gælder i februar, bliver det et 1-dagsarrangement. Læs mere om det i bladet, og husk at få dig tilmeldt.

Vi afholder vores årlige gruppemøde (som er lig vores generalforsamling)
onsdag d. 10. februar kl. 18.30. Alle forældre, ledere, rovere er velkomne til at møde op og give deres mening til kende om spejderarbejdet på Klausdal. Der udsendes indbydelser i løbet af januar. Mens de voksne holder møde, er der tøndeslagning for familiespejdere, ulve og spejdere. Men de nuværende
restriktioner må vi gerne holde dette møde.

Sommerlejrene for 2021 er endnu ikke helt på plads. Spejderne satser på at komme afsted i første uge af sommerferien og ulvene håber de kan afvikle centerlejren på Næsbycenteret i år.

Til sidst vil jeg gerne takke alle, der har bidraget med, at vi hen over sommeren fik nyt køkken på Klausdal. Nogle har pillet det gamle køkken ned, andre har tegnet det nye og fået indkøbt, skabe, hvidevarer, hylder mm. Andre har koordineret håndværkerne, så maler, VVS, tømrer/snedker og elektriker er kommet og gået i den rette orden. Andre igen har så fyldt skabe og skuffer op. Der kan nævnes mange navne, men den røde tråd gennem hele forløber er vores hytteinspektør Poul Dahl-Jørgensen
og jeg vil gerne her takke ham for den store indsats. Vi besluttede
at få nyt køkken i midten af maj. I midten af august var alt
i orden. Det er godt gået af alle involverede.

Med de ord vil jeg ønske alle læserne en glædelig jul samt et
godt nytår.

Vi ses i 2021 på Klausdal spejdercenter.
Med stor spejderhilsen

Poul Dahl
Gruppeleder