Gletsjervandring


Troppen på SólheimajökullPå fjerdedagen efter en god afslapningsdag oven på den vilde vandring, var vi igen meget tidligt oppe, og klar til afgang mod endnu en overvældende oplevelse – vi skulle nemlig ud og gå på en en stor isblok.

Vi skulle møde kl. 9 ved kanten af gletsjeren, så bussen kørte afsted kl. 7 fra lejren. Vi havde heldigvis fået lov til at køre sammen med spejdergruppen fra Dalum, der havde reserveret en god stor bus til os allesammen.

Sólheimajökull, som gletsjeren hedder, er en udløber fra Islands næststørste gletsjer, Mýrdalsjökull. Efter to timers kørsel, hvor mange af os lige fik lukket øjnene, ventede der os et smukt syn – foran os lå et stålgråt fjeld, der glinsede i formiddagssolen.

Inden længe var vi alle udstyret med steigeisen og isøkser, og så gik turen op på den store isblok.

[nggallery id=3]