Troppen på Thors natøvelse


Fredag aften d. 28. oktober, var bilerne pakket, og troppen drønede vestpå for at komme til en skov på Sjælland.

Kl. 19 stod vi klar midt i Boserup skov, hvor Thors natøvelse skulle til at starte. Øvelsen skulle bringe os hele jorden rundt, fra Nordpolen til Australien, så vi havde en travl nat foran os. Blandt nattens opgaver skulle der løbes på ski i Norge, fanges får på Færøerne, skrives hieroglyffer i Ægypten, kastes med træstammer i Skotland og en masse andet.

Klokken 00.00 skulle alle opgaveløsninger afleveres, og en time senere, så var vinderne af øvelsen fundet. Vores bravt kæmpende trop endte på en meget flot 5. plads, hvilket var specielt bemærkelsesværdigt , da de 4 troppe foran os  havde over dobbelt så mange deltagere.

Som en specialitet ved Thors natøvelse får hver trop en række hovedbrud, som troplederne kan bruge tiden på, mens spejderne løser de andre opgaver. En specielt irriterende opgave i år lød:

En tømmerflåde og en båd sejler afsted samtidig fra en landsby med strømmen ned ad en flod. Båden sejler hurtigere end tømmerflåden og vender når den når til den næste landsby ved floden. To timer efter afgang møder båden tømmerflåden igen. Båden sejler med konstant hastighed i forhold til vandet, hvor længe har det så taget for båden at sejle til den anden landsby?

Hvis du har svaret må du gerne sende en mail til Lasse…