Så er Klausdal klar til en forrygende sæson


I foråret 2021 blev vi beriget med en pizzaovn. Der var søgt økonomiske midler til den, men vi måtte også selv spæde til. Tak til alle, der hjalp med at støbe fundament, opstilling og indbrænding. Der er allerede lavet mange gode pizzaer i oven.

Men. Foråret 2021 kom også til at stå i Coronaens tegn. Vi havde lukket ned fra årsskiftet og til langt hen i april. Det havde mange konsekvenser:

  • Gruppeweekenden blev aflyst
  • Generalforsamlingen blev udskudt til juni
  • Da vi endelig åbnede op, måtte vi kun være udenfor til aktiviteter og overnatninger
  • Loppemarked, hvor vi tjener mange penge til gruppen åbnede først i slutningen af maj efter 8 måneders nedlukning.

Men langsomt gennem maj og juni kom vi tættere på normale forhold. Nu afholdes ugentlige møder igen som normalt. Familiespejderne mødes hver måned.

Sommerlejre blev det også til. Både ulve og spejdere var på gode sommerlejre i den første uge af skolernes sommerferie. Ulvene på Thurøbund spejdercenter. Spejderne på Klausdal med en afstikker til ungdomsøen i Øresund.

Sommerferieaktiviteter blev der ikke noget af på Klausdal i år. Vi håber at være tilbage næste år, under vante former.

Efter endnu et corona præget halvår, er nu klar til en ny sæson. Vi starter op onsdag d. 18. august med fælles opstartsmøde for alle medlemmer, søskende, forældre mm. (læs mere om det her). Alle ledere håber, at efteråret 2021 bliver afviklet med så få restriktioner som muligt.

I september holder vi arbejdsdag på Klausdal. Spejder er drevet af frivilligt arbejde, så også vedligeholdelse af hus, materiel og grund skal klares på den konto. Så kan man deltage et par timer lørdag d. 4. september, er vi meget taknemmelige. Der skal males vinduer, ryddes ud, kratrydde, saves brænde og mange andre ting – dette kan man også læse mere om her.

Familiespejderne starter nu 8. sæson op. Vi kan godt bruge lidt flere medlemmer. Så børn mellem 3 og 6 år er meget velkomne sammen med deres forældre eller bedsteforældre.

Ulvene og spejderne kører der-ud-af. Ugentlige møder og gode ture.

Lederne har været samlet på en lederdag i juni måned for at planlægge efteråret 2021, så alle familiespejdere, ulve, spejdere og rovere får de bedst mulige spejderoplevelser. Jeg kiggede selv med fra sidelinjen og kan garantere, at lederne har gjort deres yderste.
Så alt er klar til, at du møder op og deltager. Du er altid velkommen til at tage en ven med.

Som tidligere nævnt har loppemarked været lukket ned i lang tid og er nu åbnet igen. Loppemarked er en af vores største indtægter, så hvis der er nogle der ude, der kan hjælpe, så henvend Jer til mig.
Vi har ca. 7 loppemarkeder om året (altid om lørdagen), hvor vi skal tømme containere på genbrugspladsen i ugens løb og så sætte effekterne frem, sælge dem og pakke sammen igen. Vi kan altid bruge en hånd mere.

Med håbet om, at vi alle får et spændende og godt efterår på Klausdal vil jeg ønske fortsat god sommer til alle.
Vi ses forhåbentlig d. 18. august til opstartsmødet og d. 4. september til arbejdsdagen.

Med stor spejderhilsen
Poul Dahl, Gruppeleder